PenttiKHnninen Jokainen kärryltä pudonnut on ollu.

Luomu

Käänsin takkini.

 Oletin,  että luomu voisi tuoda ratkaisun maailman ruokaongelmaan.

Petyin.

Mikään viljelyn opeissa ei osoita, jos yhtä kolmesta mineraalista fosfori, kalium tai typpi lisätään ylenmäärin, kasvu ei lisäänny. Kuitenkin kaikkia on oltava sopiva määrä.

Mistä tulee luomu typpi, fosfori, kalium. ?

Kuka kertoo.

Olen Alkuaineiden kannalla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän hilkkalaronia kuva
Hilkka Laronia

Oleks tutustunu biodynaamiseen viljelyyn? Siinähän, nooh mie en ole mikhän selittäjä siinäkhän, mutta komppaan sitä ja luomua kans ja ihan vaikka äitimaan puolustukseski ja suojaksi!

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Luulisi,että kun ihminen kykenee tekemään juuri samanlaisen Ohranjyvän kuin alkuperäinen,mutta ei saa siihen elämää,kertoo oleellisen. Eli olisin taipuvainen luonnon tahtoon. Ihminen ei saa kuin tuhoa aikaan ns. viisaudellaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ei luomua ole juurikaan kaikki mitä luomuksi mainitaan. Hilkka on oikeilla jäljillä.

Alkuaineet ovat kasveille luomussa luonnoööisessa muodossa, eikä niitä ole väkevöity kuten tehoviljelyssä.

Luomussa käytetään kompostia ja viherlannoitusta, sekä maaperän mikrobeja hyväksi.

Tehoviljely ruokkii tehojalostettua kasvia suoraan kasvin juurelle ja ylimääräiset lannoitteet huuhtoutuvat vesistöön. Jalostettu kasvi oppii ottamaan vain helppoliukoisia ravinteita, mutta luomussa ravinteet on kasvin taisteltava maasta ja silloin se joutuu kasvamaan ns. luonnon ehdoilla, eikä ihmisen tarjoaman ilmaisen lounaan varassa.

Kestää useita vuosia, kun tehoviljelyn jälkeen samasta pellosta voidaan saada luomua, koska maan pitää elpyä ja sitten vielä olisi oltava luomukasvin siemenet.

Nythän Monsanto ja muutama muus suuri siemenjätti määrittelee mitä sinä voit ostaa siemenkaupasta. Eipä löydy luomuporkkanallekaan muuta kuin kaupallisia jalosteita, jotka toimivat tehoviljelyn periaatteella.

Ei luomu voi koskaan nousta pelastamaan maailmaa ruokahuollon suhteen, ei vaikka jostain saisi luomusiemeniäkin, jos ei ajattelutapa kokonaisvaltaisesti muutu.

Minä katson maailmaa eri silmin kuin avaaja, eli en hyväksy luomuksi näitä "tekoluomuja" jotka on kirjattu luomuksi, kun luomu myy paremmin. Eli Hakaniemen torilla mummot laittvat luomumerkinnällä suorassa tuoreessa kananpaskassa viljeltyjä perunoita, koska luulevat, että paska on luomua, vaikka luomua on vain kompostoitua lantaa saaneen ja maaperä kunnossa olevan kasvin hedelmät ja mukulat.